• Sam De Roos

Zoete aardappel-pompoen stamppot met balsamico champignons


Druk, druk, druk! Ik wilde deze eigenlijk volgende week al plaatsen, maar ik had deadlinestress! Ik schijf momenteel een jaar lang mijn scriptie en dat gaat soms net even voor. Maarja, koken moet ik toch! Dus, vandaag dan toch weer een lekker receptje online.


De laatste paar weekjes van het pompoen-seizoen zijn eigenlijk al voorbij, maar dat maakt het niet minder lekker natuurlijk. Deze stamppot is dan ook wel een van mijn favorieten, want het combineert zoet en hartig echt perfect naar mijn idee. Ik probeerde laatste deze balsamico champignons en ik was echt verkocht en wist meteen dat jullie dit ook moesten proeven. Na goedkeuring van mijn huisgenootje staat deze heerlijke combinatie dan eindelijk online en kunnen jullie net voor de kerst nog even de nodige vitamientjes binnen krijgen. Helemaal nu we weer in lockdown zitten, heb ik wat lekker troost eten nodig. Emotie-eten heb ik mezelf afgeleerd (maar goed ook, anders kon je me na als persconferenties wegrollen), maar je mag jezelf met zo'n stomme domper van afgelopen week best wel even belonen met wat lekkers!


Recept voor deze zoete aardappel-pompoenstamppot.

Hoeveelheid: 2 personen| Bereiding: 25 minuten


Wat heb je nodig voor deze Zoete aardappel-pompoen stamppot met balsamico champignons?

 • 300 gram zoete aardappel

 • 200 gram pompoen

 • 150 gram champignons

 • Zwarte olijven

 • 1 teentje knoflook

 • 50 gram feta

 • 30 milliliter balsamicoazijn

 • Peper en zout naar smaak

 • Stamppotstamper

Hoe maak je deze Zoete aardappel-pompoen stamppot met balsamico champignons?

 • Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de onder en bovenkant van de pompoen af en schil deze met een kaasschaaf (deze maakt dikkere plakken dan een dunschiller). Haal met de lepel de pitjes uit de pompoen en snijd vervolgens de pompoen in blokjes. Of je koopt een zakje met blokjes zoals ik had gedaan en je hoeft dit rotklusje niet te doen ;) Snijd de champignons in kwartjes en hak de knoflook fijn. Snijd ook eventueel de olijven in plakjes.

 • Kook de zoete aardappel en pompoen in ongeveer 15 minuten gaar in ruim water met zout.

 • Maak ondertussen de champignons klaar. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit hier de knoflook in. Bak daarna de champignons mee. Voel als laatste de balsamicoazijn toe en bak dit op hoog vuur mee. Dit wordt een een dikke substantie. Voeg als laatste een beetje peper toe.

 • Giet de aardappel en pompoen af en prak dit met de stamppotstamper tot een glad geheel met een beetje peper en zout. Serveer met de champignons, de olijven en brokkel de feta erover heen.

5 keer bekeken
CONTACT

© 2020 Sam de Roos. Proudly created with Wix.com