• Sam De Roos

Pompoenstamppot met rucola en brie


Regen, regen en nog eens regen de afgelopen dagen. Ik heb mijn geurkaarsjes, dikke sokken en dekentjes weer uit de kast getrokken, want het is echt winterweer. Ik las vandaag zelfs dat ze verwachten dat dit de koudste winter wordt van de afgelopen 100 jaar.... Maar dat betekent wel dat we weer stamppot kunnen eten!! Ik kijk na de zomer altijd wel uit naar het moment dat het geoorloofd wordt om weer 2 keer per week een stampotje op tafel te zetten, iets met typische Nederlandse kaaskop denk ik hihi.

Mijn stampotjes zijn daarentegen iets minder typisch. De standaard andijviestamppot, preistamppot, hutspot en boerenkool zijn lekker, maar ook wel een klein beetje saai de hele winter. Ik geef er daarom graag voor jou een lekkere, aparte draai aan die nog steeds lekker makkelijk blijft, maar toch even je smaakpupillen laat schrikken ;)


Dit stamppotje is perfect in de herfst, want dat is pompoentijd! Daar maak ik dan ook graag gebruik van! In combinatie met pittige rucola en een flinke lepel grove mosterd zet je de Nederlandse keuken helemaal op zijn kop. Als kers op de taart, smelt je lekker wat brie over je maaltje. Hallo comfortfood!


Recept voor deze pompoenstamppot.

Hoeveelheid: 4 personen | Bereiding: 35 minuten


Wat heb je nodig voor deze pompoenstamppot met rucola en brie?

1 kilo kruimige aardappelen

600 gram pompoen

50 gram rucola

1 eetlepels grove mosterd

100 gram brie (of iets meer als je dat lekker vindt)

Scheutje melk/kookroom/leper crème fraîche (gewoon wat in de koelkaststaat!)

Peper en zout naar smaak


Hoe maak je deze pompoenstamppot met rucola en brie?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

  • Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Snijd de onder en bovenkant van de pompoen af en schil deze met een kaasschaaf (deze maakt dikkere plakken dan een dunschiller). Haal met de lepel de pitjes uit de pompoen en snijd vervolgens de pompoen in blokjes. Of je koopt een zakje met blokjes en je hoeft dit rotklusje niet te doen ;). Kook de aardappelen en de pompoen in dezelfde pan met ruim water en een flinke scheut zout in ongeveer 15 minuten gaar.

  • Giet de pompoen en aardappelen af en stop ze daarna weer terug in de pan. Giet hier het scheutje melk/kookroom/lepel crème fraîche bij om het wat extra smeuïg te maken. Voeg daarna de mosterd en peper en zout naar smaak toe. Stamp vervolgens de stamppot met de stamppotstamper tot een glad geheel. Roer uiteindelijk de rucola en door.

  • Giet de stamppot in een ovenschaal. Snijd de bie in stukken en leg deze er op. Zet het geheel ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven. Serveer met een lekker stukje vlees!14 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven
CONTACT

© 2020 Sam de Roos. Proudly created with Wix.com