• Sam De Roos

Groentepizza met Hüttenkäse en zalm


Ik maakte dit afgelopen week voor mijn huisgenoten en dit echt een super aanrader. Dit is tot nu toe wel een van mijn favoriete recepten op mijn blog. Is de zalm of de Magioni bodems in de aanbieding of is ome Duo gewoon net binnen, ren dan nu naar de supermarkt om je nieuwe favoriete avondmaaltje te maken!

Ik heb hüttenkäse altijd meer beschouwt als een broertje van crème fraîche of kwark en ik gebruikte het dan vaak ook als een gezondere vervanger van crème fraîche in gerechten. Nu heb ik echter ondervonden dat het toch ook echt wel een soort kaas is, want het smelt in de oven en dat is zo super lekker :)


Voor de bodem van de pizza gebruikte ik de courgettebodem van Magioni. Toen ik nog promotiewerk deed, heb ik een paar keer voor Magioni gewerkt en toen was ik al verliefd! De groentebodem bestaat voor 34% uit courgette en scheelt wat in de koolhydraten. Daarnaast zijn deze bodems snel klaar, super luchtig en natuurlijk heel lekker. En geloof het of niet: ik word niet betaald om dit te zeggen ;)


Recept voor deze groentepizza.

Hoeveelheid: 2 personen | Bereiding: 15 minuten


Wat heb je nodig voor de groentepizza met hüttenkäse en zalm?

 • 1 pak van 2 courgette bodems van Magioni (deze hebben ze helaas nog niet in iedere supermarkt! Hier kan je vinden of ze bij jouw in de supermarkt verkrijgbaar zijn).

 • 200 gr hüttenkäse

 • 100 gram gerookte zalm

 • 125 gram zwarte olijven (in schijfjes)

 • 2 stengels bosui

 • Halve rode ui

 • 20 ml citroensap

 • Peper en zout naar smaak.

Hoe maak je deze groentepizza met hüttenkäse en zalm?

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.

 • Snijd de bosui in ringetjes, de rode ui in ringen en de olijven eventueel in schijfjes.

 • Meng de hüttenkäse met ongeveer 20 ml citroensap en peper en zout naar smaak. Bestrijk hiermee de bodems met een dikke laag, het bakje mag leeg! :)

 • Verdeel de bosui en olijven over de bodems. Verdeel vervolgens ook de zalm over de bodems door deze uit elkaar te trekken en over de bodems te draperen. Top af met de rode ui.

 • Schuif de pizza in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 10 minuten de pizza af. Zorg dat de randen lekker knapperig zijn geworden en dat de bodem niet al te slap meer is. Smakelijk!

Tips.

Ik vind het lekker als de bodem nog een beetje zacht is. Vind je dit niet lekker, kan je de bodem beter eerst 5 minuten afbakken, dan beleggen en vervolgens nog 8 minuten in de oven leggen.99 keer bekeken
CONTACT

© 2020 Sam de Roos. Proudly created with Wix.com