• Sam De Roos

Griekse Briam met paprikasaus en gebakken fetaIk weet niet of jullie het al was opgevallen, maar ik houd dus niet van tomaat. En omdat ik dat niet lekker vind, is dit blog zo ongeveer ontstaan. Iedereen stopt altijd in alle recepten tomaat en dat wilde ik graag vervangen. Zo brak ik eigenlijk los van de standaard recepten die mijn moeder altijd maakte. Pasta met tomatensaus, tomatensoep, etc. en deze ging ik vervangen voor andere dingen. Hierbij ontdekte ik dat ik dit erg leuk vond en dat mijn eigenzinnige recepten vaak in de smaak vielen bij huisgenoten en vrienden. Na het vervangen van tomaat ging ik ook andere recepten eigen maakte, tot ik ook zelf dingen in elkaar ging flansen. Toen ik tijdens Corona de pannenkoekenkoekjes had gemaakt, wist ik dat het tijd was om er iets mee te gaan doen.


Zo heb ik ook de tomatensaus in deze Griekse Briam vervangen. Hierdoor is het niet meer een originele Briam zoals de Grieken het maken, maar heeft het wel een hele lekkere twist! Ik maakte deze voor mijn kookclubje en deel deze, na goedkeuring, nu ook met jullie.


Recept voor deze Griekse Briam.

Hoeveelheid: 2 personen| Bereiding: 45 minuten


Wat heb je nodig voor deze Griekse Briam met paprikasaus en gebakken feta?

 • 1 Blok feta

 • 1 Courgette

 • 1 Aubergine

 • 400 gram vastkokende aardappelen

 • 1 rode ui

 • 1 pot met geroosterde paprika’s (of 3 zelf geroosterde paprika’s)

 • 2 teentje knoflook

 • 2 theelepels Italiaanse kruiden

 • 1 theelepel Cayennepeper

 • 1 theelepel komijn

 • Peper en zout naar smaak

 • Olijfolie

Hoe maak je deze Griekse Briam met paprikasaus en gebakken feta?

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.

 • Halveer de courgette en de aubergine en snijd deze in de breedte plakken door middel van een kaasschaaf of scherp mes (dan krijg je dus allemaal dunne ronde plakjes). Snijd de aardappelen met schil in blokjes en de ui in halve ringen. Maak ook vast de knoflook fijn.

 • Kook de aardappelen in ongeveer 5 minuten beetgaar.

 • Bak ook kort in ongeveer 2 minuten in een voorverwarmde pan de courgette en de aubergine aan.

 • Maak nu de saus door de uitgelekte paprika’s, de knoflook, kruiden, peper en zout en olijfolie in de blender/keukenmachine/staafmixer te doen. Schep hier vervolgens de uienringen doorheen.

 • Leg nu de aardappelen, courgette, aubergine in een ovenschaal en giet hier de saus overheen. Leg het blok feta in het midden en bak het geheel 20 minuten in de oven.

14 keer bekeken
CONTACT

© 2020 Sam de Roos. Proudly created with Wix.com